V Družinskem in mladinskem centru Cerklje ima pomembno mesto Center za družine Gradimo mostove. Program je v letih 2021-2025 sofinanciran s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Občine Cerklje na Gorenjskem. Vse aktivnosti so zato za uporabnike brezplačne.

Center za družine Gradimo mostove je namenjen vsem: otrokom, mladim, odraslim …

V programih namenjenih Izobraževalnim in praktičnim delavnicam na temo razvijanja pozitivnega starševstva pripravljamo šolo za starše, imamo skupino za mamice na porodniškem dopustu, pogovore za pare, različne tečaje: računalniški, jezikovni.

Za otroke in mladostnike izvajamo počitniške aktivnosti in organizirane delavnice: ustvarjalne delavnice, delavnice za osebnostno rast, igralne urice za predšolske otroke, ki ne obiskujejo vrtca, večere za mlade, počitniško varstvo.

Nudimo tudi svetovanje z namenom izboljšanja sposobnosti obvladovanja čustev, gradnje pozitivne samopodobe, učenje reševanja raznovrstnih problemov ipd.

Čas neformalnega druženja daje možnost srečevanja, pogovora, družabnih in športnih iger, ogledov kakšnega filma …

Takšna in drugačna srečevanja in preživljanje časa na našem Centru za družine predstavljajo gradnjo mostov v medosebnih odnosih in s tem izboljšanje kvalitete vsakdanjega življenja družin.

Program naših aktivnosti objavljamo na spletni strani www.dmc-cerklje.si, Instagramu, Facebooku, Novicah izpod Krvavca. Lahko nas kontaktirate preko e-pošte mc.cerklje@gmail.com, pokličete po telefonu 041 945 604 ali obiščete v prostorih Centra za družine Gradimo mostove, ki se nahaja na Trgu Davorina Jenka 14 (1. nadstropje). Dobrodošli!